Mika Olkkola Talvimaratonin paras
2.1.2023 19:45 Uutiset / Kokkolan Keilahalli

Mika Olkkola voitti perinteisen Talvimaratonin, vuoden viimeisenä päivänä

Vuoden 2022 viimeinen kilpailu Talvimaraton pelattiin Uudenvuoden aattona valmiiksi Kokkolassa. Talvimaraton on perinteinen lopetus vuodelle Kokkolan Keilahallissa. Olosuhteena oli jälleen tulosystävällinen 43 jalkaa pitkä "House Pattern". Talvimaraton eriä oli tänä vuonna 5 kpl, ja suorituksia kertyi 81 kpl. Ensimmäinen erä pelattiin ennen joulua, torstaina 22.12. Erässä palkittiin myös Talvimaratonin paras ensimmäinen sarja. Parhaimman sarjan paukutti GBK:n Jan Grankulla 257 (tas. 34). Erän paras keilaaja oli Kent Wargh, tuloksella 2748. Joulun jälkeen tiisatina oli vuorossa Talvimaratonin toinen lähtö. Toisen erän paras oli KV:n Risto Lukkarila tuloksella 2719. Keskiviikko iltana 28.12 nähtiin paljon kierroksia radalla, kun kisan ennakkosuosikkeihin kuuluvat Simon Tissarinen, Matti Knutar, Jani Soukka ja Miro Saari keilasivat. Vesa Saari aloitti kisansa täydellisellä 300 pisteen sarjalla. Illan erän paras keilaaja oli Mikael Tuomisalo tuloksella 2752. Torstai-iltana pelattiin toiseksi viimeinen lähtö. Erässä nähtiin monta hyvää tulosta, kuten Isomaan Antti ja Teemu. Kaksoset keilasivat 2739 (Antti) ja 2780 (Teemu). Erän paras oli silti Tomi Keiski tuloksella 2840, huimalla 101 kaadolla. Lauantaina 31.12 pelattiin perinteisesti viimeinen uudenvuoden lähtö. Erä oli täynnä, kuten miltein jokaisena vuonna. Erään oli saapunut Pietarsaaren Saturn seuran huiput, höystettynä parilla Drott seuran kaverilla. Pietarsaaren Roy Tast oli lähtenyt niin innoissaan Kokkolan reissulle että oli ottanut matkaansa kaverin pallot (harmikseen oikeakätisen). Tämä ei lannistanut Royta, vaan hän aloitti "lainavälineillä" kisansa 209 ja 260 (tas 13) pisteen sarjoilla.
Erässä palkittiin paras ensimmäinen sarja, kuten myös perinteisesti paras viimeinen sarja. Erän aloitti parhaiten Mika Olkkola 258 (tas 27) pisteen sarjalla. Vuoden Talvimaratonin voitto meni tänä vuonna todella tiukaksi, mikä ratkesi vasta viimeisissä ruuduissa. Simon Tissariselle vaaditti 260 pistettä, millä hän ohittaisi Tomi Keiskin. Simon lopetti urakkansa hienosti 259 pisteen sarjalla, millä jäi pisteen päähän Keiskin tuloksesta. Mika Olkkola puolestaan piti keilata 171 pisteen sarjan puhtaalla ohittaakseen Tomin. Mika pysyi viileenä loppuun saakka paikaten jäänneet kymppikeilat. Mika lopetti Maratonin 186 pisteen sarjaan ja lopputulokseksi 2856, millä hän sinetöi kisan voiton.
Vuoden viimeinen paras sarja meni yllättäen Leif Enforsille. Enfors lämpesi viimeiseen sarjaan, kuten monena muunakin vuonna. Enfors paukutti komeasti 290 pisteen lopetukseen (295 tasoituksilla), millä hän ainakin neljännen kerran vei palkinnon kotiin.
Viimeisen erän paras nainen oli Anja-Riitta Leinonen tuloksella 2485.

Talvimaratonin yhteydessä pelattiin myös pari- ja joukkue mestaruuksista. Joukkuekisan vei CPS:n ykkösjoukkue ja parimestaruuden NiKein ykköspari.

Onnea voittajille ja tervetuloa pelaamaan jälleen ensivuonna!

 teksti: Mikael Tuomisalo


   
Kokkolan Keilahalli
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 DemoDay
 
 Kilpailu
 
 Kokkolan Keilailuliitto
 
 Valtakunnansarja
 
 Finaali
 
 Suljettu
Kategoriat