Teemu Putkisto Maaliskisan ylivoimainen ykkönen
Kokkolan keilahalliJulkaistu: 31.03.2024 12.08

Maaliskisan radanhoitoa oli hieman helpotettu ja ratamestari oli loihtinut keilaajaystävälliset kansanhiihtoladut kilpailuun.
Tämä näkyi jo alkukilpailun tulostasossa, jossa kärki pelasi kovaa, ykkösenä Aatu Tapanimäki 1462. Suoraan finaalipaikkaan tarvittiin 1379 pistettä, jonka pelasivat Jaakko Ainali ja Laura Tuomisalo.

Teemu Putkisto aloitti finaalin vauhdilla, yksitoista ristiä jonoon ja sitten jäi eka kerran. Tuloksella 299 eka sarjan ykkösrahat.
Toiseen sarjaan puolestaan Jani Kumpulainen teki kymmenen jonon ja tuloksella 289 irtosi isoin raha.
Kolmannessa käytiin tiukkaa vääntöä rahoista, 1. Laura Tuomisalo 268, 2. Jani Kumpulainen 264 ja 3. Teemu Putkisto 258.
Neljännessä vedettiin henkeä ja ihmeteltiin muuttuvia ratoja, ykkösrahat Mika Olkkolalle 261 tuloksella.
Viidennessä tulostaso räjähti ja Teemu veti jonon loppuun saakka tuloksena 300. Mutta niin pitikin, sillä toinen oli Niko Hillberg 276 ja kolmas Matti Tyynelä samalla tuloksella 276. Ilman rahoja jäi Santeri Pulkkinen tuloksella 266, eli kovaa mentiin.
Kuudennen kuittasi itselleen Jani 274 ja seitsemännen taas Teemu 266.

Ennen viimeistä sarjaa oli yhteistuloksen ykkössija, Teemu, ja kakkossija, Jani, periaatteessa jaettu. Seuraavat isommat rahasijat, kolmas ja neljäs, olivat vielä jaossa kolmen kesken Matti, Niko ja Laura.
Viimeisen sarjan kärki keilasi jälleen kovaa tulosta, 1. Teemu 269, heti kannassa 2. Jani 267 ja kolmantena Laura 250. Tällä Laura nousi kokonaistuloksissa neljänneksi, Matin säilyttäessä kolmannen sijansa.
Eli 8 sarjan 1. Teemu 2035, 2. Jani 1883, 3. Matti 1786 ja 4. Laura 1748.
Rahassa mitattuna parhaiten suoriutui Teemu 640 €, toisena Jani 460 €, kolmantena Matti Ja Laura 170 €.

Huomiotavaa:
Kokonaiskilpailun sijalle 12 sijoittunut Mika Olkkola tienasi neljänneksi suurimmat rahat 165 € yhden sarjavoiton siivittämänä.
Kuudestatoista finalistista kaksitoista onnistui saamaan sarjapalkintoja.